Diana Ionescu – Rutina de Beauty a unui Makeup Artist

by Diana Ionescu

Zilele trecute am fost invitată de Andreea Grecu să povestesc despre câteva obiceiuri din rutina mea de îngrijire a tenului și să împărtășesc secretele de beauty pentru un articol în revista GLAMOUR.

Am să vă redau câteva din întrebările și răspunsurile din publicație pentru a vă face o idee despre produsele pe care le îndrăgesc și care sunt pașii fără de care nu pot să îmi încep o nouă zi.

Ce apreciezi cel mai mult la pielea ta?

Cel mai drag îmi este că simt cum îmi mulțumește pentru grija pe care i-o port, deși îmi semnalizează mereu și atunci când ceva nu îi place. Am un ten sensibil, dar am reușit să îmi dau seama ce îi place și ce nu. În afară de câteva probleme periodice, erupții minore, nu am vreo problemă sau povară cu care să mă lupt.

Există și lucruri pe care ai vrea să le schimbi la ea?

Am o grijă sporită pentru zona ochilor, mai ales că port machiaj aproape zilnic și corectorul uneori poate deshidrata pielea dacă nu e pregătită adecvat înainte. Un alt aspect la care am grijă, mai ales după 30 de ani, este fermitatea pielii. Pentru asta fac mai multe tratamente specializate: de la Plasmolifting (la Smile Dental Spa), la masaje faciale pentru fermitate.

Cum arată rutina ta de îngrijire a pielii?

Dimineața mă spăl cu un gel de curățare (Bioderma Sebium), aplic rapid o mască cu Vitamina C – Lixirskin dacă am timp, un tonic (Pixi Glow Tonic cu Retinol), apoi un ser pentru hidratare cu acid Hialulonic (The Ordinary Hyaluronic Acid Serum). O cremă pentru ochi (Kielhs Avocado eye treatment e printre preferatele mele) și o cremă calmantă care să fie și o bună bază pentru machiaj. Momentan m-am îndrăgostit de Ecooking Anti-redness Cream de la Douglas.

Seara, în funcție de cât sunt de obosită, am două rutini: cea completă și cea tip “scurtătură”.

Cea completă implică o demachiere cu un produs pe bază de ulei (Bobbi Brown soothing Cleansing Oil) pe care îl aplic pe tenul uscat, îl masez apoi cu puțină apă și clătesc cu apă caldă. Apoi mă spăl cu un gel de curățare cu peria Clarisonic, pe care o ador. Continui cu ser nutritiv și o cremă mai emolientă (în prezent folosesc Serumul de la Guinot și crema lejeră tot de la Guinot). De câteva ori pe săptămână folosesc și Foreo, pentru masajul cremei în piele, ca un pas final în îngrijire.

Rutina în varianta scurtă se realizează din pat: am pe noptieră o apă micelară care e foarte rapidă, urmează apoi apa de trandafiri cu rol de tonic și apoi un ulei de față pe care îl masez ușor. Mai am la îndemână un dispozitiv de masaj cu pietre de onix rotative pe care îl folosesc cam de două ori pe săptămână, pentru efectul de relaxare și fermitate.

Cum arată rutina ta zilnică de machiaj?

Prefer să mă rezum la puține produse, dar foarte eficiente. Ador un BB cream corean cu acoperire mare și o textură dewy, dar și cu un factor de protectie solară mare (BB Lioele de la Make-up Shop). Îmi place pentru că se poate aplica și pe zona cearcănelor, iar asta înseamnă că de multe ori nu mai este nevoie de un corector anticearcăn.

Sprâncenele sunt pasul 2: pe ele aplic un gel de fixare (Illamasqua Clear Brow Gel) și un creion pentru conturare. Urmează mascara și un ruj într-o nuanță mai puternică. De multe ori aplic aceeași nuanță de ruj și pe pomeți pentru a păstra aspectul cremos de care sunt îndrăgostită.

De multe ori nu am timp zilnic de un machiaj foarte elaborat al ochilor, așa că în funcție de program, pot spre seară să îl completez cu machiajul ochilor sau cu conturarea și iluminarea tenului.

Regula pe care o mai încalci (voit sau nu) când vine vorba de machiajul tău?

Nu aplic pudra pe ten, chiar dacă am tenul mixt și știu că pe la mijlocul zilei voi avea un luciu. Prefer să rezist cu puțin luciu extra decât să îmi simt tenul uscat și fix de la pudră pe tot parcursul zilei.

Un truc care te ajută să ai machiajul gata în timp record?

Cred că cel mai bun truc e să știi cât timp ai la dispoziție și să adaptezi pașii în funcție de timp. Aș putea spune că de cele mai multe ori aplic mascara înainte de a realiza machiajul ochilor, și mi se pare suficient efectul obținut cât să nu mai simt nevoia să aplic un fard de pleoape. Muuult timp salvat! 


Poți urmări materialul complet pe site-ul Glamour, iar până atunci îți amintim că ne-am mutat în online ca să fim cu toții în siguranță în această perioadă, așa că dacă vreți să susțineți echipa DIMS, acum este momentul. Am pregătit pentru voi vouchere pentru serviciile noastre cu un discount de 25%. Cu mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: +(40) 727.819.950 sau pe email la contact@dianaionescu.net.


Alte postari

Leave a Comment