TOP 5 fonduri de ten pentru tenul uscat

by Diana Ionescu

Ca make-up artist experimentez constant cu o mulțime de produse și nu pot spune că nu îmi place un fond de ten doar pentru că nu se potrivește tipului meu de ten și așteptărilor personale. Atunci când testez un produs, îmi place să îl evaluez o perioadă pe pielea mea, la propriu, ca să văd cum se aplică, să observ textura, rezistența, și cum se comportă pe parcursul purtării.

În anul 2019 am testat foarte multe produse, așa că am ales pentru voi un top 5 cu fondurile mele de ten preferate pentru tenul uscat, deshidratat, iar aici se încadrează și tenul matur cu linii fine sau cu riduri mai adânci de expresie. Iată concluziile după un an încărcat de experimente cu fonduri de ten de la diverse branduri de makeup și beauty.

1.M.A.C. – Face and Body

Produsul MAC este iconic și face parte din kitul meu de makeup artist de mai mult de un deceniu fără urme de dezamăgiri atunci când a fost nevoie de un fond de ten care să îmbunătățească textura pielii, să nu fie vizibil pe ten și să reziste. Este waterproof și se adaptează perfect unui ten uscat, deshidratat, fără mari probleme de acoperit.

Are acoperire mică spre medie și se poate aplica în mai multe straturi. Finish-ul este unul dewy, lucios, luminos. Se potrivește și unui ten matur pentru că nu e vizibil în liniile fine și păstrează hidratarea pielii. Nu conține parfum și nu are protecție solară. Mai mult, face minuni și pentru întregul corp, în special pe coapse și gambe pentru sesiuni foto. Shop here.

2. BOBBI BROWN – Intensive Serum Foundation SPF 40 

Potrivit pentru cine iubește fuziunea dintre skin care și makeup, pentru că formula aceasta îți salvează mult timp. E un produs 3 în 1:

  • acționează ca un serum cu puternice proprietăți antioxidante: lychee, bambus și un tip de ciuperci Cordyceps pilzen.
  • acționează ca un fond de ten cu o textură foarte luminoasă, calmantă și comfortabilă.
  • poate să înlocuiască și o cremă cu protecție solară, având un SPF de 40.

Textura este aproape lichidă, acoperirea este mică spre medie. Conține un parfum obținut din extractele ingredientelor pe care le conține, iar mirosul este unul specific produselor de skin care Bobbi Brown. Shop here.

3. MAKE-UP FOR EVER – Reboot Foundation

Lansat în toamna anului 2019, acest fond de ten merge tot pe principiul skin care + make-up, fiind potrivit unui ten stresat, obosit, fără luminozitate.

Îmi place efectul de ten odihnit, proaspăt, pe care îl redă tenului, indiferent de câte ore ai dormit în noaptea respectivă. Mi s-a întâmplat frecvent să aud “wow, ce bine arăți, pari odihnită” și să fie de la acest fond de ten, și nicicum de la timpul de odihnă. Are un parfum care te inspiră pentru o nouă zi plină de energie, dar nu e prea puternic.

Textura este cremoasă, apoasă, e foarte ușor de întins cu degetele, iar gama de culori este extinsă. Conține extract de camelie și ginseng cu proprietăți antioxidante, are un finish luminos și poreless. Iubesc faptul că uniformizează culoarea tenului într-un mod transparent, exact așa cum promite. Puterea de acoperire este mică spre medie. Shop here.

4. THE ORDINARY – Serum Foundation

Dedicem este o companie care a câștigat numeroase premii pentru produsele sale inovatoare, în special pentru gamele de skin care, promovând filosofia “Today, quality is no longer defined by merely price points or distribution channels. Quality today means being authentic, being different, being functional, being beautiful and being sensibly priced, even to the wealthy.”

Deși acest produs are o consistență aproape lichidă, ușoară și trebuie agitat bine înainte de folosire, atunci când îl aplici pe piele, se combină foarte bine, încât nu simți că rămâne deasupra. Îmi place că oferă și un luciu hidratant ce se menține câteva ore. Acoperirea este medie, dar se poate aplica în mai multe straturi, fără a da senzația de încărcare a tenului.Shop here.

5. KEVYN AUCOIN – Sensual Skin Enhancer

Deși am aflat de legendarul Kevyn Aucoin încă de la primul curs de make-up pe care l-am facut, unde ne-au fost prezentate cărțile sale, Face Faward, Making Faces și The Art of Make-up, o lungă perioadă nu am avut vreo interacțiune cu gama sa de produse. Sunt adepta unui kit profesional multi-funcțional și cât mai compact, așa că am încercat acest produs-cult, Sensual Skin Enhancer, la îndemnul lui Roshar (un make-up artist extrem de talentat întâlnit la un Masterclass).

Produsul vine într-un recipient mic, dar extrem de concentrat. Are o consistență solidă spre cremoasă, și a little goes a long way, credeți-mă. Cu cantitatea pe care în mod normal o folosesc doar pentru a acoperi zona cearcănelor, în cazul acestui produs pot să acopăr toată fața. Are acoperire extrem de mare, un finish cremos, dewy, este rezistent la apă și conține ulei de jojoba și miere. Shop here.

Vă aducem aminte că ne-am mutat în online ca să fim cu toții în siguranță în această perioadă, așa că dacă vreți să ne susțineți, acum este momentul. Am pregătit vouchere pentru serviciile noastre cu discount de 25%.

Pentru mai multe detalii legate de înscrieri la cursurile de make-up DIMS PRO, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: +(40) 727.819.950, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la sectiunea blog:https://dimakeupstudio.ro/.

Alte postari

Leave a Comment