Concept Make-Up și Crearea de Personaje

Ce este Concept Make-Up?

Machiajul este folosit pentru a pune în evidență trăsăturile frumoase ale unei persoane, de cele mai multe ori amplificând farmecul natural al acestora. Ei bine, dacă vrem să amplificăm granițele acestui farmec natural, ajungem la o cu totul altă etapă, aceea de transformare a modelului nostru. Plecând de la definirea unui concept care ghidează întregul proces de creație în make-up, vom ajunge la modificări inedite până la realizarea unui nou personaj imprimat cu detaliile alese pentru acest tip de make-up.

Un concept poate fi definit prin cuvinte cheie, un mit, un personaj de poveste sau dintr-o piesă de teatru, un mood board, câteva elemente vizuale importante, culori, texturi, stil, plasarea în epocă sau tendințele vremii.

Cum creez un personaj prin make-up?

În teatru sau pe orice scenă, transformarea trăsăturilor prin machiaj ajută la metamorfoza actorilor sau performerilor în personajele pe care aceștia le joacă. Nu avem nicio îndoială a faptului că machiajul transformă, atât fizic, cât și psihic, iar personajele prind viață odată cu machiajul purtat. Această legătură dintre machiaj și personajul trezit la viață am urmărit-o atent și explorat-o pe îndelete în cadrul cursului nostru “Machiaj pentru personaj” de la Modulul de Avansați DIMS PRO.

Mai multe imagini cu machiajele pregătite de DIMS team pentru videoclipul Romaniței, Teatru în Doi, găsiți aici: https://youtu.be/RHkGgL-plOs
Credit Photo: Uanna Dumitrescu.

Emoțiile transmise cu ajutorul mimicii ne fac să râdem sau să plângem și să empatizăm cu personajele pe care le vedem.

O simplă linie desenată deasupra ochilor poate transmite tristețe, bucurie, poate chiar furie, ne poate conduce așadar la sentimente diferite sau chiar opuse, în funcție de direcția în care o poziționăm. La fel se întamplă și cu fiecare gest din machiaj de care Make-up Artistul este responsabil.

În cadrul cursului am discutat despre conceperea unui machiaj de personaj pentru o piesă de teatru sau un film, despre colaborarea cu un regizor, despre legătura dintre machiaj, costume și coafură, despre distincția nuanțată dintre scenariu și scenografie.

Împreună cu studenții, am abordat și alte elemente importante procesului de concept make-up precum transmiterea unui mesaj, a unei idei prin machiaj sau identificarea unui personaj cu machiajul obținut.

Studenții au aprofundat și folosirea culorilor în exprimarea unei idei, a unui concept de machiaj. Texturile alese, limbajul artistic și compoziția au fost de asemenea elemente definitorii pentru elaborarea temei primite pentru partea practică.

Demontrația de machiaj în cadrul DIMS PRO l-am realizat pe modelul nostru, Rosse și poate fi urmărit pe contul Dianei Ionescu de TikTok.

Pentru mai multe detalii legate de înscrierile la cursurile DIMS, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon: +(40) 727.819.950, pe email la contact@dianaionescu.net, sau cu mai multe resurse pe site, la sectiunea blog: http://www.dimakeupstudio.ro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *